Dagbesteding volwassenen

tips

Activerende dagbesteding: Cadeauwinkels

Mensen met een beperking werken in de dagbesteding in verschillende sectoren. Op de verschillende dagbestedingen worden ook verschillende producten gemaakt; zoals schilderijen, keramiek, kaarsen, houten speelgoed, houten theedozen, slabben, theemutsen, tassen, kookschort met muts voor kinderen, knuffels, kaarten, etc. Al deze producten worden door het hele land in speciale winkels verkocht. In deze winkels werken mensen met een beperking in leertrajecten om ervaring op te doen.  Per winkel varieert het aanbod aan producten die ze verkopen. 

top

Activerende dagbesteding: Café's & restaurants

In horeca gelegenheden werken mensen met een beperking in leertrajecten om ervaring op te doen. Zij werken in restaurants, theehuizen, lunchrooms en eetcafé's bijv. in de bediening en/of in de keuken. In heel veel plaatsen in Nederland is wel een eetgelegenheid te vinden waar mensen met een beperking werken in de bediening. Ook is er een landelijke keten opgezet Brownies & downieS.

Brownies & downieS
Brownies & downieS biedt mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid om in een professionele, ambachtelijke en gastgerichte horecaonderneming ervaring op te doen. Werken bij Brownies & downieS is voor mensen met een verstandelijke beperking een uitdagende manier om zich verder te ontwikkelen. Vaak kan iemand meer dan in eerste instantie van hen wordt verwacht. De motivatie is enorm en iedereen wordt vrolijk van zo veel enthousiasme. Simpele, maar effectieve aanpassingen in de werkomgeving zorgen ervoor dat de bijzondere medewerkers het beste uit zichzelf kunnen halen. Naast het creëren van perspectief voor bijzondere medewerkers, wordt veel energie gestoken in de kwaliteit van de keuken. Door ambachtelijke gerechten te serveren maar ook met extra’s als een high tea of high wine. En alles vers gemaakt, van de mayonaise tot de bouillon. De combinatie van ambachtelijke kwaliteit, lokale verbondenheid en unieke service van de bijzondere medewerkers zorgt voor een unieke horecabeleving. Door het hele land zijn in verschillende plaatsen een vestiging van Brownies & downieS te vinden.

top

Activerende dagbesteding: Theater

Toverbaltheater
Werken bij  het Toverbaltheater voor mensen met een beperking. Wat is jouw kracht? Waar ben jij goed in? En wat is jouw beperking? Krachten, kwaliteiten en beperkingen; we hebben ze allemaal. Bij het Toverbaltheater maken we gebruik van deze krachten en kwaliteiten en halen we het allerbeste uit elkaar naar boven. Voelen, delen, proeven, ervaren, beleven én vooral betoveren; dat is wat wij doen bij het Toverbaltheater. Dat doen we al meer dan 13 jaar. En met succes! Hou jij ook niet van negatieve hokjes, ben je flexibel, enthousiast, ontzettend lief en vooral niet vies van een uitdaging? Dan pas jij bij ons! Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste, creatieve medewerkers! Neem contact met ons op voor meer informatie!
toverbaltheater.nl

top

Belevingsgerichte dagbesteding: EMB

Belevingsgerichte dagbesteding Elver
Elk mens wil zijn dag zinvol doorbrengen. Maar hoe, dat is voor iedereen anders. Elver biedt daarom een breed spectrum aan dagbesteding. Hieronder zie je de dagbestedingsgroepen in de categorie belevingsgerichte dagbesteding. Zit hier een geschikte werkplek tussen? Neem dan contact op met ons op.
Regio: Achterhoek
www.elver.nl

Belevingsgerichte dagbesteding: Pertoeti
Pertoeti biedt belevingsgerichte dagbesteding voor mensen met een matige tot een (zeer) ernstige verstandelijke beperking of meervoudige beperking.
Het dagprogramma is breed en gevarieerd;
-Hierbij kun je denken aan activiteiten gericht op bewegen, vergroten van de zelfredzaamheid, verzorging, zintuigelijke stimulatie, massage, sensopathisch spel en andere ontwikkelingsgerichte activiteiten.
-Er zijn mensen in het team opgeleid om borstel- en gewrichtsdruktherapie (BGD) en de Sherborne-methodieken toe te passen.
-Ook zijn er begeleiders getraind in het contactgericht spelen.
-Op het gebied van ondersteunende communicatie hebben wij de nodige kennis in huis. Er zijn medewerkers getraind in PODD, het vullen van een spraakcomputer en het gebruik van oogbesturing.
-Aan ons dagcentrum zijn een muziektherapeute, een fysiotherapeut, een logopediste, een orthopedagoog, een prikkelcoach en een klankschalentherapeut verbonden.
pertoeti.nl

SlowCare: Elzeneindhuis
Het Elzeneindhuis is een bijzondere, kleinschalige woon- en dagbestedingsplek voor mensen met een (ernstige)meervoudige beperking. Midden in de samenleving, in een prachtige groene woonwijk. Een plek waar je ongeacht handicap of beperking als mens volledig gezien en gehoord wordt en waar de zorgvraag centraal staat.
SlowCare is de zorg die iedere ouder voor zijn kind wenst: een veilig en sfeervol thuis waarbij liefde, geborgenheid en aandacht centraal staan. SlowCare volgt daarbij de weg van hoofd naar hart, omdat we geloven in een betekenisvolle toekomst van een inclusieve samenleving waarbij iedereen ertoe doet.
Bekijk ook de uitzending van Brandpunt van 11-10-2018 over "Een vergeten groep": tienduizenden Nederlanders hebben een ernstig verstandelijke handicap. Deze belicht ook het Elzeneindhuis.
slowcare-nederland.nl

top