Hulpmiddelen

tips

Algemeen dagelijkse hulpmiddelen

Able2
Able2 is de totaalleverancier van hulpmiddelen.
“Iedereen gebruikt hulpmiddelen, of dit nu een bril is om te lezen, een stok om mee te lopen, een opener voor een potje groente, of een beugel voor meer grip om te gaan staan. Het zijn allemaal hulpmiddelen. Able2 levert via de vakhandel; medische speciaalzaken, thuiszorgwinkels, webwinkels, revalidatie speciaalzaken en apotheken, in zowel Nederland als BelgiŽ.”
www.able2.nl

Spoony
De Spoony is een kunststof lepel die ontwikkeld is door een logopediste. "De Spoony is bedoeld voor mensen (vanaf 10 jaar) die problemen hebben bij het eten met een metalen lepel door een motorische beperking en met name door een sterke bijtreflex. Teneinde gebitsbeschadiging te voorkomen, is een onbreekbare kunststof lepel dan de oplossing." De lepel is zelf met een het luchtblazer (bijv. een verfstripper) in de juiste stand te buigen. Op de foto is de Spoony te zien in een naar links gebogen stand. Via de website is de lepel te bestellen.
www.spoonylepel.com

Eazyhold
Wanneer het moeilijk is om iets vast te houden kan de Eazyhold een oplossing bieden. Ontworpen om verschillende voorwerpen zoals lepel of vork, speelgoedjes, verfkwast, tandenborstel, muziekinstrumenten etc. vast te kunnen houden. Je bevestigt de Eazyhold aan het voorwerp en dus niet aan de hand. Het is gemaakt van zacht siliconen materiaal en geschikt voor kinderen of volwassenen. Het materiaal heeft anti-slip eigenschappen en is elastisch. Eazyhold blauw is geschikt voor de kinderhand maar ook geschikt voor grotere handen. De grotere opening maakt het geschikt voor iets dikkere voorwerpen, zie ook de foto's met voorbeelden. De Eazyhold is 13,5 cm lang, is niet giftig en vrij van Latex. Het is zowel voor de rechter als de linkerhand geschikt.
eelkeverschuur.nl

Scouters
Op deze website staan praktische tips, hulpmiddelen en ervaringen van anderen over hulpmiddelen voor mensen met een blessure of een handicap. De volgende onderwerpen komen aan bod: vervoer, boodschappen doen, staan en zitten, lopen en traplopen, eten en drinken, slapen, huishouden, aan- en uitkleden, douche, bad en toilet. Op dit moment zijn er nog geen specifieke hulpmiddelen voor kinderen op de site vermeldt, maar er zijn wel plannen voor.
www.scouters.nl

top

Bekers, rietjes, borden en ijsjeshouders

Camo Cup
Speciaal voor kinderen en volwassenen met zuig-, drink- en slikproblemen werd de CamoCup ontwikkeld. Deze stabiele beker is ook heel handig voor kinderen met Down Syndroom die met een kleine extra ondersteuning leren drinken. Door de vorm gaat een kind aandachtig drinken en loopt de vloeistof langzaam uit de beker.
eelkeverschuur.nl

Caring Meg
Een transparante beker met 2 grote voorgevormde handgrepen voor een goede grip. Geleverd met deksel.
www.able2.nl


Beker Nightwatch
De beker heeft een maataanduiding en licht op in het donker. De beker laadt zich op door het licht. Daarna zal de beker in het donker nagloeien, zodat men de beker ook in het donker gemakkelijk ziet.
www.medipoint.nl


Rietjes met terugloopbeveiliging
Bijzonder aan dit rietje is dat wanneer de vloeistof in het rietje zit deze niet meer terugloopt. Dus ook als je minder kracht hebt om te zuigen, kun je toch met een rietje drinken. De vloeistof zakt niet terug in het rietje nadat je je mond weghaalt. Minder kans dus om te verslikken. Het is alleen geschikt voor dunne vloeistoffen.
www.hulpmiddelenshop.nl

IJsjeshouder Vitility
Voor kinderen en volwassenen die moeite hebben een ijsje vast te houden is er nu de ijsjeshouder van Vitility. Aan de ene kant van de ijsjeshouder passen ijsjes die op een stokje staan. Als je de houder omdraait, dan kan er een ijshoorntje ingezet worden. Dankzij het anti-slip handvat is de houder makkelijk en stevig vast te houden. Als het ijsje gaat smelten, dan loopt het niet over de handen en kleding, maar in de ijsjeshouder. Na gebruik kan de ijsjeshouder afgespoeld worden of in de vaatwasser gezet worden. Plakkende vingers zijn verleden tijd met deze ijsjeshouders van het merk Vitility. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren.
Ze zijn o.a. verkrijgbaar bij bol.com.

Ornamin bord met aflopende bodem
Met het Ornamin Bord met Aflopende Bodem wordt het een stuk eenvoudiger om zelfstandig te eten. De schuin aflopende bodem maakt het eten van bijvoorbeeld soep heel simpel. De onopvallende naar binnenvallende rand zorgt ervoor dat het voedsel terug valt op de lepel. Een antislip ring aan de onderkant van de Ornamin Borden voorkomt dat het bord gaat schuiven. Dit maakt het Ornamin Bord met Aflopende Bodem ideaal voor eenhandig gebruik.
www.hulpmiddelwereld.nl

top

Toiletbrillen

Toiletbrilverkleiner
Er zijn toiletbrillen waar de kindertoiletbril in geÔntegreerd is. De kindertoiletbril wordt opgeborgen in de deksel als die niet gebruikt wordt. Ze zijn in veel winkels te koop.

top

Bad en douche

Splashy badzitje
Splashy is een handig mee neembaar badzitje van Firefly, speciaal voor kinderen die romp- en/of hoofdondersteuning nodig hebben tijdens het baden. Hij kan gebruikt worden in bad, onder de douche, in de tuin, op het strand en tijdens waterspel.
De Splashy is geschikt voor kinderen van 1-8 jaar en tot 30 kg. Hij bestaat uit een rugsteun, zitting, in hoek verstelbare vloerplaat en wordt geleverd met een 3- of 5-punts fixatiegordel (afhankelijk van de benodigde ondersteuning).
pomrevalidatietechniek.nl

Douchekop met led lichtjes
Deze verlichte douchekop is niet alleen leuk maar ook zeer praktisch. De LED Shower Douchekop verkleurt op basis van de warmte van het water. Bij koud water is het licht groen, naar blauw / paars bij lauwwarm water, naar rood bij heet water. De douchekraan heeft geen batterijen of andere voeding nodig, hij wordt namelijk aangedreven door het lopende water! Te koop bij veel winkels.

top

Aankleedkussens

KidzImpulz
KidzImpulz verkoopt aankleedkussens XXL, hoezen voor aankleedkussens, speelkleden, buitenspeelkleden, zitzakken, Sack 'n Seat (een handig opvouwbare kinderstoel). Speelkleden etc, kunnen op maat worden gemaakt. Als ergens grote behoefte aan is, kan KidzImpulz het altijd maken!
www.kidzimpulz.nl

Pien en Polle
Pien & Polle verkopen aankleedkussens XL, grote slaapzakken en kleding voor kinderen met een beperking.
www.pienenpolle.nl

www.pienenpolle.nl

top

Slaapzakken

Pien en Polle
Pien & Polle verkopen grote maten slaapzakken (babymodel). Daarnaast maken en verkopen ze kleding voor kinderen met een beperking via internet.
www.pienenpolle.nl

Small vips
Small Vips verkoopt o.a. slaapzakken, pittenzakken, draagdoeken, etc.
De VipSleepers slaapzakken/trappelzakken hebben een uitstekende pasvorm en zijn gemaakt van heerlijke zachte 100% natuurlijke bamboe. Verkrijgbaar in drie uitvoeringen; koele bamboe-tricot (zomer), warme bamboe-fleece (lherfst/winter) en als 4-seizoenenset. Voor baby, peuter, kleuter, kinderen tot 10 jaar en voor kinderen met heupdysplasie. Voor ieder seizoen de juiste slaapzak, aangepast aan de behoefte van jouw VIP!
www.smallvips.com

top

Beddengoed

Anti-lek hoeslakens
Als je kind nog niet zindelijk is, is het handig om het matras te beschermen. Onder andere bij de Hema zijn 1-persoons anti-lek hoeslakens en anti-lek onderlakens te koop. De bovenkant is een molton en de onderkant van ondoorlatend materiaal.

Ritsbaar beddengoed
Wordt jouw onrustige, woelige slaper ook met regelmaat gedurende de nacht wakker. Is je kind vaak zijn of haar dekens kwijt in de nacht. Het ritsbare beddengoed van Kids Zip Sheets maakt een einde aan onrustige nachten voor jou en je kind. Het beddengoed wordt aan de zijkanten dichtgeritst als je kind in bed ligt. Je kind kan hierdoor de hele nacht doorslapen omdat het beddengoed strak opgedekt blijft ondanks het onrustige slapen. Het beddengoed is in wit, roze en blauw verkrijgbaar.
educadora-webshop.nl

Zibbed: het slimme dekbedovertrek
Het Zibbed dekbedovertrek heeft een handig ritssysteem, waardoor het opmaken van een bed een fluitje van een cent wordt. Het dekbedovertrek heeft twee smalle blinde ritsen die je niet voelt. Door de ritsen kun je het dekbedovertrek helemaal open ritsen en eenvoudig het dekbed er in leggen. Met vier kleine maar stevige clips kun je het dekbed vastzetten en vervolgens het dekbedovertrek eenvoudig weer dicht ritsen. Het dekbedovertrek is te verkrijgen in diverse maten en kleuren en zowel in satijn katoen als in biologisch katoen leverbaar. 
www.bijzonderhandig.nl

top

Reisbedden

Travel cot
D Travel cot is een reisbed/tent die makkelijk mee te nemen is en snel in- en uit te klappen. De tent is voorzien van een matras en vliegengaas. Er is een versie voor baby's, een bedtent voor peuters en een bedtent voor tieners.
deryan.shop

MobiFit
De MobiFit is een mobiel reisbed voor het slapen in een veilige omgeving, bijv. als je kind gaat logeren.
Het frame van de MobiFit is licht en eenvoudig uit ťťn stuk op te zetten. Het is gemaakt van aluminium kokers en wordt opgespannen met een nylon band. Hierdoor blijft het frame licht maar is het toch sterk. Met zogenaamde ‘onzichtbare’ scharnieren kan het frame tot een compact geheel worden ingeklapt. De aluminium kokers zijn omhuld door een laag schuim waardoor de cliŽnt tegen stoten beschermd wordt. Ingeklapt past het frame in de kofferbak van een auto (105 x 25 x 30 cm). Het totale gewicht van het frame en het doek tezamen is +/- 22 kg. Het doek bestaat uit brandveilig bisonyl. De maten van de standaarduitvoering van de MobiFit zijn buitenwerks 218 x 108 x 140 cm en 210 x 100 x 140 cm binnenwerks.
www.barryemons.nl

Cloud Cuddle
CloudCuddle is een mobiele bedtent voor meervoudig beperkte kinderen. Ook zij kunnen nu buitenshuis overal veilig slapen. Zonder bedbox. Voor een weekendje weg, uit logeren, op vakantie of in het ziekenhuis. Een CloudCuddle verandert een standaardbed in een handomdraai in een veilige slaapplaats. Het is makkelijk mee te nemen, het weegt slechts 3,7 kg. De Cloud Cuddle is gebruiklaar in 5 minuten en past om elk matras van een bed. De banden gaan onder het matras door, de bogen worden opgeblazen en de zijkanten bestaat uit fijnmazig doek. 
www.cloudcuddle.com

Droomtent
Droomtenten zijn speciale klamboes voor een kinderbed of een eenpersoonsbed. De tent is gemaakt van katoen gecombineerd met fijnmazig muskietengaas en heeft hierdoor een hoog ademend en vochtregulerend vermogen. Het droomtentje is ook heel geschikt om in huis, tuin of zelfs op het strand gebruikt te worden. Gewoon om in te spelen of rustig een dutje in te doen. Ook neem je het droomtentje eenvoudig mee op reis. Zo slaapt je kindje altijd in zijn of haar ‘eigen bed’.
Tip! Het droomtentje voor het eenpersoonsbed past nagenoeg op elk hotelbed.
www.kinder-klamboe.nl

top

Zitondersteuning

Zitondersteuning Go To 
De GoTo zitondersteuning van Firefly is voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. De kinderen kunnen dan overal stabiel zitten: op vrijwel iedere stoel, op een skelter, bakfiets of op de grond. Deze ondersteuning kun je vastmaken aan de stoel of je kunt het zitje op de grond zetten.
pomrevalidatietechniek.nl


Opvouwbare kinderstoel: Sack 'n seat
De populaire opvouwbare kinderstoel, de Sack 'n Seat maakt van elke stoel een kinderstoel. Handig voor op het terras of op vakantie! Opgevouwen is hij zo klein dat hij in elke tas past! Hij is in het blauw, donkerblauw, lime, zwart en oranje verkrijgbaar.
www.kidzimpulz.nl

top

Waszakken

Reiswaszak
Zak voor je vuile was na een weekendje logeren in het logeerhuis..Hiermee blijft de schone was in je koffer ook echt schoon. Lichtgewicht polyester zak met klein opbergzakje aan de rand. Afmeting: 40 x 55 centimeter.
bol.com

top

Wekkers

Slaaptrainer voor kinderen
Onze slaaptrainer/slaapwekker van Prival is uiterst geschikt voor het aanleren van een gezond slaapritme waardoor uw kind tijdig maar ook niet te vroeg uit bed komt. Dit gaat makkelijk door het instellen van kleuren bij ieder tijdstip.
www.bol.com

Wekker en nachtlampje
De KID'Sleep-Classic is een wekker en een nachtlampje in een. "Op een speelse en leerzame manier, lost deze wekker het probleem van het kind op: Is het echt al tijd om op te staan of moet ik nog iets langer slapen? Het display geeft het duidelijk aan. Als het konijn slaapt dan moet je nog blijven liggen, is het konijn op pad dan mag je uit bed. Dit allemaal zonder geluid! KID’Sleep kan ook gebruikt worden als een gewone wekker. Het kind wordt dan gewekt met vogelgezang." De wekker is ook te koop in de vorm van een reiswekker.
www.vertbaudet.nl
 
top

Beeld babyfoon

Beeld babyfoon
Luvion verkoopt een draagbare babyfoon met een draadloze camera met een helder kleurenbeeldscherm, helder geluid en een ver stabiel bereik.
www.luvion.nl

top

Sensormatjes

NannyCare
De NannyCare is een sensormatje dat je onder het matras van je kind legt. De NannyCare neemt de beweging van de ademhaling waar en waarschuwt de ouders wanneer deze in gevaar is.
www.babykeur.nl

Alarmmat
Heeft je kind, partner of cliŽnt neiging tot vallen of dwalen? Een alarmmat waarschuwt je als iemand daarop staat of loopt. Je krijgt een signaal dat iemand door lopen of vallen contact maakt met de alarmering. Je hoeft niet constant alert te zijn.
Een alarmmat bestaat uit een sensormat met een (draadloze) ontvanger. De mat reageert op druk en geeft een signaal als er iets aan de hand is. De mat is voorzien van antislip.
www.hulpmiddelenwijzer.nl

top

Medicijndoos

Kindveilige medicijndoos CoolGuard
Veel van de kinderen met een beperking gebruiken medicijnen die ook op school of op het kinderdagcentrum gegeven worden. Deze medicijnen worden daar goed opgeborgen zodat ze buiten het bereik van kinderen blijven. Een aantal kinderen heeft echter altijd de beschikking over zijn/haar medicatie nodig, ook wanneer zij bijvoorbeeld naar het zwembad of naar de manege gaan. Deze medicatie gaat dan mee in de rugzak van het kind of in een tas aan de rolstoel. De CoolGuard is een doosje waarin medicijnen goed en veilig opgeborgen kunnen worden en dat alleen door volwassenen open te maken is. Doordat het doosje wat hoger is kunnen de meeste flesjes er rechtop in staan.
De CooGuard wordt ook veel gebruikt om medicijnen veilig in de koelkast te bewaren.
www.bol.com

top

Koptelefoon

Hoofdband/ over-ear koptelefoon
Deze koptelefoon is uitermate geschikt om liggend te gebruiken, daarnaast zit hij bijvoorbeeld niet in de rolstoel niet in de weg met bijvoorbeeld het gebruik van een hoofdsteun Deze koptelefoon bestaat uit een zeer comfortabele hoofdband met platte, verwijderbare speakers. De hoofdband past dankzij de klittenbandsluiting op elk hoofdje. Als de speakers verwijderd zijn is de band wasmachinebestendig. Maximaal volume: 85 decibel
www.budgetsnoezelen.nl

top

Externe schakelaars

Powerlink 4
De PowerLink maakt het mogelijk elektrische apparaten of speelgoed met losse schakelaars te bedienen. De PowerLink biedt plaats voor twee elektrische apparaten en twee schakelaars. Elk van de schakelaars stuurt een aangesloten apparaat aan. Voor het activeren van apparaten kunnen veel verschillende soorten schakelaars, maar ook eenvoudige (ťťn- en tweeknops) communicatiehulpmiddelen worden gebruikt. Draadloze bediening op afstand (bijv. vanuit een rolstoel) is mogelijk met de Jelly Beamer of Big Beamer schakelaar. Hiervoor heeft de PowerLink zelf een ingebouwde infrarood ontvanger. De PowerLink maakt het voor leerlingen met lichamelijke en/of cognitieve beperkingen mogelijk een (belangrijke) bijdrage te leveren aan activiteiten in de klas of het activiteitencentrum. Bijv. bij koken kan een kind met de losse schakelaar de mixer bedienen of de stofzuiger aan en uit zetten.
www.rdgkompagne.nl

Batterij onderbreker
Met deze batterijonderbrekers kunt u speelgoed of andere apparaten op batterijen (denk bijv. aan een speelgoedhondje, trein of lamp) omtoveren tot schakelaarbestuurde apparaten. U plaatst eenvoudig het koperen schijfje tussen de batterij en het batterijcontact van het apparaat, en sluit vervolgens uw schakelaar of eenknops communicatiehulpmiddel aan. De aan/uit-functie wordt nu overgenomen door de schakelaar. Zo creŽert u zelf leuke en/of functionele (actie-reactie) activiteiten, thuis en in de klas.
De batterij onderbreker is verkrijgbaar in 2 maten: voor AA en voor C of D batterijen.
eelkeverschuur.nl

top

Bijthulpmiddelen

Kauwsieraden (Chewlery)
Kauwt u kind ook altijd op zijn/haar kleding of knuffel? Chewlery (kauwsieraden) zijn handige, leuk gekleurde kauwhulpmiddelen. Ze kunnen hun kauwbehoeften kwijt door te kauwen op de kauwarmband of kauwketting. Ook zijn Chewlery ideaal voor stimulerende oefeningen om de kaakspieren mee te trainen en zo de mondmotoriek te verbeteren. De kauwsieraden zijn gemaakt van niet giftig plastic en zijn zeer rekbaar en kleurrijk. De set bestaat uit een Kauwarmband (6cm) en een Kauwketting (16 cm).
www.hetknuffelkontje.nl

Sigma
Sigma verkoopt sensorische integratie materialen zoals bijtslangen, een bijthand en een bijtvoet.
www.sisigma.nl

Chewnoodle
De Chewnoodle (een kauwstaaf) is een praktisch en handig oraal hulpmiddel dat zelfregulatie bij het kauwen bevordert en de kaakspieren sterker maakt. Hij is gemaakt van een gifvrij siliconenmateriaal.
www.senso-care.nl

Chewigem sieraden om op te kauwen
Veel kinderen hebben de behoefte om overal op te kauwen of bijten. Het kauwen vermindert spanning en helt kinderen om zich beter te concentreren. Maar stoer is het niet: natte mouwen, kapotte koordjes en stukgebeten pennen. Om discreet tegemoet te komen aan de kauwbehoefte van kinderen heeft Chewigem een leuke sieradenlijn ontworpen waar kinderen vanaf 3 jaar veilig op kunnen kauwen. De sieraden van Chewigem worden ook veel gebruikt door volwassenen en kinderen met prikkelverwerkingsproblemen, autisme of ADHD. In Nederland is het grootste assortiment kauwsieraden van Chewigem verkrijgbaar bij webshop Educadora.
educadora-webshop.nl

Chewigem Hoody Chubes
De Hoody Chubes zijn de ideale uitkomst voor kinderen die op koordjes van 'hooded sweaters' bijten of van jassen. Door aan elk koord een Chube te bevestigen kan er prima aan de bijtbehoefte worden voldaan en blijven de touwtjes netjes. Elke set bestaat uit 2 stuks Chubes, te gebruiken voor 1 artikel met touwtjes.
educadora-webshop.nl

Jigglers
Jigglers zijn vebrerende kauwhulpmiddelen. Deze vrolijke dieren geven een kalmerende lichte vibratie, hierdoor kunnen ze goed gebruikt worden als kauwhulpmiddel en tegelijkertijd als duurzame orale/gezichtmassager. De Jigglers worden geleverd in een set van 2 bestaande uit een vrolijk paarse olifant en een grappige groene krokodil.
www.budgetsnoezelen.nl

top

Friemelprodukten

Bendeez staafjes
Bendeez staafjes zijn duurzame en buigzame plastic staafjes, die ideaal zijn voor je kind om mee te friemelen.  Ze houden gegarandeerd je handen even bezig om onrust te reguleren. En ze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.
www.toys42hands.nl

Tangle Original Texture
De Tangle Texture heeft afwisselend gladde en ruwe oppervlaktes. De Original uitvoering heeft als kenmerk dat ze groot zijn. Met schakels van ongeveer 7 cm en een diameter van 18 mm voorlopig de grootste in het assortiment. De Tangle kan gebruikt worden als hulpmiddel voor kanaliseren van motorische onrust bij bv. ADHD, Autisme en Dementie, het kan helpen de fijne motoriek & coŲrdinatie te verbeteren en het bevorderen van zowel de visuele- alsmede de gevoelszintuigen.
www.geheugenhulp.nl en educadora-webshop.nl

Tangle Light Magic
Deze vrolijk gekleurde Tangle Light Magic is een favoriet bij veel volwassenen en kinderen. Dit draai-speelgoedje stimuleert zowel het gevoel (tastzin) als de brein, terwijl het overmatige prikkelingen en stress verminderd. Ideaal voor kinderen van alle leeftijden, maar ook volwassenen die overbewegelijk zijn, gedragsproblemen hebben of die graag snoezelen en friemelen. De Tangle Light Magic reageert op je stem of op muziek als het op de geluidsmodus staat. In totaal zijn er drie standen; sound activated, random blink and trace. Met licht en geluid is deze Tangle nog onweerstaanbaarder dan de andere Tangles.
www.chronika.nl

top

Revalidatie-hulpmiddelen

Atlas Kidtech
Atlas is specialist op het gebied van revalidatie-hulpmiddelen voor kinderen.
Bijv. aangepaste stoelen, bedboxen, hoog-laag bedden, loophulpmiddelen, rolstoelen, wandelwagens, autostoeltjes, etc.
www.atlaskidtech.nl

POM revalidatietechniek
POM Revalidatietechiek heeft een gespecialiseerd kinderteam in huis en levert een breed pakket aan hulpmiddelen voor kinderen en volwassenen. Ze leveren producten en oplossingen die de activiteiten in het dagelijks leven vergemakkelijken, comfortabeler maken en de mobiliteit en zelfstandigheid vergroten. Ze zijn leverancier van hulpmiddelen; zoals op het gebied van zitten, staan, lopen, liggen, rijden, fietsen, werken, etc. Ook geven ze een persoonlijk, deskundig advies op maat. Ze meten en passen producten aan, leveren ze met een duidelijke toelichting en staan garant voor een goede nazorg.
pomrevalidatietechniek.nl

Aangepaste buggy's
B&S verkoopt opvouwbare wandelwagens voor kinderen met een beperking. B&S heeft een ruime keuze aan wandelwagens en buggy's waarbij gebruikersgemak, duurzaamheid en kostenreductie belangrijke aspecten zijn. Zo bieden wij wandelwagens die succesvol de crashtest hebben doorstaan, buggy's tot een gebruikersgewicht van maar liefst 75 kg en volledig aanpasbare buggy's.
-De Multiroller is speciaal ontwikkeld voor grotere kinderen en kan een gebruikersgewicht dragen tot 75 kg. Hij is verkrijgbaar in een tweetal breedtematen; zitbreedte 30 (achter)-35(voor) en 35-40 cm. Daarnaast is er keuze uit een tweetal hoogtematen; rughoogte 58 of 63 cm. Met een zithoek van 25į en een rughoek van 105į is de zithouding in de zitsling zeer comfortabel te noemen.
www.onbeperktinbeweging.nl

Oprijplatenshop
Oprijplatenshop verkoopt o.a. drempelhulpen en rijplaten om je huis makkelijk in en uit te komen met je rolstoel of rollator.
www.oprijplatenshop.nl
Drempelhulp en oprijplaten

Bij Onbeperkt in Beweging zijn er verschillende drempelhulpen en oprijplaten te koop.
Zoals bijv. de meeneem drempel is een handige opvouwbare aluminium drempelhulp met anti-slip oppervlakte. De lichtgewicht (slechts 3,3 kg!) drempel heeft handvatten en is opvouwbaar. Zeer geschikt als tijdelijke oplossing, maar ook te gebruiken op plaatsen waar geen standaard drempelhulp kan liggen zoals; schuifdeuren, badkamers, drempels waar de deur tegen aan valt enz. Ook handig om mee te nemen op vakantie.
www.onbeperktinbeweging.nl

Het Hoppertje
De unieke opvouwbare drempelhulp het Hoppertje is het ideale hulpmiddel voor thuis en onderweg – overal waar drempels een bewegingsbelemmering kunnen opwerpen. Voor drempels tussen 2 en 15 cm. en tot 300 kg. Het gewicht is slechts 4,6 kg. Met de handige draag-/wagentas neem je hem overal mee naartoe. Want opgevouwen is hij slechts 48x20 cm. groot.
Het Hoppertje is een drempelhulp die staat voor meer zelfredzaamheid en toegankelijkheid, dus zelfstandigheid. Blijven bewegen, zowel thuis als onderweg, wordt met het Hoppertje heel gemakkelijk. Hij is zeer simpel in- en uit te vouwen en neemt nauwelijks ruimte in na gebruik. Wanneer gewenst is hij ook vast aan te brengen op een veel gebruikte drempel. Het Hoppertje is gedeponeerd voor heel Europa en uniek in zijn soort.
www.drempelhulphethoppertje.nl

Excellent drempelhulpen
De Excellent KIT-systemen zijn deels kant-en-klare oplossingen voor in en om het huis, uitgevoerd met het Slip-Stop element voor maximale slipvastheid. De grote voordelen van het Excellent KIT-systeem is dat het geluidsarm, robuust en brandveilig is. Het is eenvoudig te installeren zodat drempels en obstakels van 4 tot 15 cm tot verledentijd behoren. De breedte van het KIT-systeem is 75 cm en hiermee geschikt voor vrijwel iedere rolstoel en scootmobiel.
www.onbeperktinbeweging.nl

Excellent Ramp Kit
Drempelverhoger Ramp Kit van Excellent Systems. De Excellent Systems drempelsystemen maken het nemen van drempels weer eenvoudig. Zowel binnen als buiten de woning kan dit systeem probleemloos worden toegepast. De systemen zijn geschikt tegen zware belasting en diverse weersomstandigheden.
Verschillende hoogtes:
Er zijn standaard 4 verschillende rampen kits beschikbaar. U bereikt de gewenste hoogte met de juiste kit of door een combinatie samen te stellen. De Ramp Kit is een modulair systeem.
www.zorgoutlet.nl

Anatomic Sitt
Anatomic Sitt AB heeft vele jaren ervaring en bezit veel kennis met betrekking tot het oplossen van complexe zitproblemen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Zij verkopen rolstoelen, douche- en toiletstoelen, zitsystemen, etc.
www.anatomicsitt.com

Kinderrolstoel 
De BerollKa FINDUS is een meegroeibare, lichtgewicht kinderrolstoel voor actieve kinderen en tieners. Verkrijgbaar vanaf een zitbreedte van 18 cm en zitdiepte van 20 cm. Door de vele standaard opties kan een zeer individueel passende rolstoel samengesteld worden met meer of minder ondersteuning.
Kijk voor de veelheid aan mogelijkheden op www.berollka.de en www.anatomicsitt.com.

Hippocampe vrijetijdsrolstoel
Hendriks Care brengt de Hippocampe vrijetijdsrolstoel, zwembadrolstoel, strandrolstoel, terreinrolstoel voor U naar Nederland! Nieuw en innovatief! Hippocampe is DE stoel voor uw vrijheid. Zelfstandig gaan zwemmen, de duinen, het bos en de bergen in. Ook in de sneeuw kunt u zelfs uw pad vinden!
www.hendrikscare.eu

Omnimobil
De Magix is een stoere, krachtige 6-wiel aangedreven elektrische rolstoel die zowel binnen als buiten optimaal presteert. De stoel neemt drempels tot 14 cm hoogte, kan keren op de plaats en is bovendien standaard voorzien van een hoog/laag-verstelling.
www.omnimobil.nl


Zorghulpmiddelen WMO-Gelderland
Door de hoge eigen bijdrage bij de aanschaf van een zorghulpmiddel is een goed reseviseerd tweedehands hulpmiddel een interessant alternatief. ZorghulpmiddelenWMO-Gelderland is een bedrijf dat zorghulpmiddelen opnieuw in goede staat brengt.
zorghulpmiddelenwmo-gelderland.nl

 top

Aangepaste bedden

Atlas Kidtech
Atlas is specialist op het gebied van revalidatie-hulpmiddelen voor kinderen.
Bijv. aangepaste stoelen, bedboxen, hoog-laag bedden, loophulpmiddelen, rolstoelen, wandelwagens, autostoeltjes, etc.
www.atlaskidtech.nl

Tentbedden en de Safespace
Barry Emons heeft 2 verschillende soortenTentbedden in zijn assortiment; de Softfit en de Cosyfit.
Ze zijn allen geschikt voor personen die een risico vormen voor hun omgeving, of zichzelf kunnen verwonden in een normaal bed. De tent absorbeert de impact van bijvoorbeeld bonkgedrag waardoor dit gedrag over het algemeen in frequentie en duur vermindert. Een tentbed kan gebruikt worden in thuissituaties, maar ook in instellinen of in de ouderenzorg. Naast dat deze bedden erg veilig zijn, geeft het de gebruiker ook een vertrouwd en comfortabel gevoel.
De Safespace (rechterfoto) is ontworpen als "kamer in een kamer". Het is een flexibele Time-out en rustruimte. Er kan ook een bed in geplaatst worden zodat er ook in geslapen kan worden.
www.barryemons.nl

top

Human Body Dryer

Human Body Dryer
De Human Body Dryer biedt mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) een mogelijkheid minder afhankelijk te zijn van verzorging en meer vrijheid en waardigheid te herwinnen bij het afdrogen. De droger is ontworpen om mensen met een (ernstig) meervoudige beperking (EMB) volledig te drogen zonder handdoek. Door deze nieuwe manier van drogen is er bij de cliŽnt een sterk afnemende spierspanning door de warmte en licht. In 3-5 minuten ervaart de cliŽnt een droogsensatie die rustgevend en aangenaam is. De cliŽnt wordt zelfs droger dan het drogen met een handdoek, waardoor het aankleden een stuk makkelijker gaat. Met slechts een druk op de knop kan men zittend, liggend of staand genieten van de heerlijke warmte van de infrarood lampen en de zalige warme bries.
hbd.care

top

Rolstoel accessoires

Wheelblades
Sneeuw en ijs zijn allesbehalve ideaal voor rolstoelen en kinderbuggy's. De voorwielen rijden zich vast of slippen. Wheelblades bieden dan uitkomst. Deze kleine kwaliteitsski's worden onder de voorwielen geplaatst. Rijden gaat makkelijker, zonder moeilijke manoeuvres.
In een handomdraai worden de Wheelblades onder de zwenkwielen van de manuele rolstoel of kinderbuggy geklikt. Vanaf dat moment word u niet meer gehinderd door diepe sneeuw of ijs en is de stoel beter te besturen.
Te koop o.a. bij www.bol.com

Zelf je spaakbeschermers ontwerpen
Als je wat anders wilt dan grijze rolstoelbanden, zwarte kussens of saaie rolstoeltassen, dan biedt WheelchairGadgets het alternatief. Op deze site vind je meer dan 900 mooie bedrukte spaakbeschermers, bedrukte werkbladen, gekleurde banden en wielen en meer ......!
Maar je kunt nu ook je eigen spaakbeschermers online ontwerpen en bestellen.
www.wheelchairgadgets.com

Rolstoelparaplu
TNS revalidatie service heeft voor de rolstoelgebruiker een oplossing voor de natte herfstmaanden. Een paraplu die u in een houder om uw lichaam draagt, zodat uw handen vrij blijven voor het voortbewegen van de rolstoel.
www.regenkleding-expert.nl

Quokkabag
Quokka introduceert de eerste echt praktische rolstoel- en rollator tas! Door de speciale adapter kan de tas op bijna alle handbewogen rolstoelen en rollators bevestigd worden. Eindelijk een veilige, comfortabele en stijlvolle manier om uw waardevolle spullen onder handbereik te hebben. Er zijn verschillende modellen tassen in verschillende kleuren verkrijgbaar.
www.quokkabag.com

top

Voetenzakken, hand- en teenwarmers

Pien en Polle
Pien en Polle verkopen voetenzakken voor kinderen in een rolstoel, kleding, slaapzakken etc..
www.pienenpolle.nl

Voetenzakken
Maranca verkoopt beenzakken, voetenzakken, schootskleden, wikkeldekens en handmoffen die op maat worden gemaakt voor in de rolstoel of buggy. Er zijn verschillende uitvoeringen verkrijgbaar; bijv. met een waterafstotende buitenkant en kunstvacht of lamsvel aan de binnenkant.
www.maranca.nl

Handwarmers Wobs
De Wobs (Warm on Bikes) houden je handen warm en droog tijdens het fietsen, het lopen met je rollator of het duwen van een rolstoel. In plaats van om je eigen handen doen zoals bij normale handschoenen, plaats je de Wobs om je stuur en steek je jouw handen er in. De Wobs zijn verkrijgbaar voor volwassenen en kinderen in veel verschillende kleuren.
warmonbikes.com

Warme voeten met teenwarmers
Koude tenen zijn verleden tijd met deze teenwarmers. Trek het zakje open, 10 minuten wachten, even schudden en 'masseren' en plak ze aan de sok. Zorg altijd voor een 'laagje' tussen uw voet en de Heat Pax. U heeft tot 6 uur warme tenen. Wordt verkocht per 5 sets/10 stuks.
Let op! De teenwarmers zijn minder geschikt voor mensen met een verminderde gevoelsprikkel!
-Last van koude handen? Er zijn ook handwarmers verkrijgbaar.
www.onbeperktinbeweging.nl


top

Fietsen

Op de fiets
Op de website van Grootveld staan voorbeelden van fietsvoorzieningen voor ouders die met hun kind met een beperking willen gaan fietsen. Zoals aangepaste zitjes voor achterop de fiets, de tandem, aanhang-tandem, rolstoelfiets, rolstoelbakfiets, handbike-unit, aanhangwagen, rolstoelaanhangsystemen, electrische hulpmotor.
www.grootveld.net

Duofiets Orthros
De begeleider en de passagier zitten naast elkaar op de Orthros. Het grote voordeel is dat de begeleider goed zicht heeft op de passagier en op de weg. De passagier kan vrij om zich heen kijken, de begeleider bestuurt de duofiets. En een gezellig praatje is zo een stuk makkelijker. Het afstappen is erg eenvoudig. De Orthros is standaard voorzien van een draaibare stoel voor de bijrijder. De drie wielen van de Orthros maken hem stabiel. Zo stabiel dat je kan blijven zitten als je stilstaat. Dit maakt deze duofiets erg geschikt voor beweeglijke passagiers of passagiers met evenwichtsproblemen.
www.huka.nl

Van Raam fietsen
Van Raam Aalten is gespecialiseerd in het produceren van fietsen voor mensen met een handicap. Zij maken o.a. driewielfietsen, tandems en rolstoelfietsen.
www.vanraam.nl

MiepMiep
De MiepMiep is een voetfixatie die op iedere trapper van een fiets te bevestigen is. De MiepMiep is is vijf kleuren te krijgen: groen, geel, rood, roze en zwart. Ook zijn er twee verschillende maten; klein en groot. De kleine maat is geschikt voor mensen met een kleine voet (tot maat 36) en de grote maat is geschikt voor mensen met een grote voet (vanaf maat 36).
www.femkesshop.com

Loopfietsen voor kinderen en volwassenen
Strider loopfietsen ontwikkelen en ondersteunen de motorische vaardigheden voor het lopen en leren fietsen. Strider heeft 12", 16" en 20" loopfietsen ontwikkeld. De 12" loopfiets is voor kinderen van 1,5 t/m 5 jaar. De 16" loopfiets is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De 20" loopfiets is geschikt voor personen met een lichaamslengte vanaf 1,35 tot 1,80 meter lang. De 20" uitvoering kan ook ingezet worden voor volwassenen die moeite hebben met lopen of fietsen of behoefte hebben aan een zorghulpmiddel. Strider loopfietsen zijn beresterk en superlicht van gewicht.
www.onbeperktinbeweging.nl

Stalling aangepaste fietsen
Met een goede berging staat een aangepaste fiets of scootmobiel veilig, droog en niet in de weg. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste scootmobielberging of stalling voor je duofiets, rolstoelfiets of driewielfiets. Twee scootmobielen veilig stallen? Dan is de scootmobielberging ‘Duo’ een goede, ruimtebesparende optie. Al onze scootmobiel- en fietsstallingen zijn voorzien van een automatische deuropener met afstandsbediening. Ook is er een plateau aanwezig voor de acculader.
www.care4more.nl

Aanhangers voor aangepaste fietsen
Ook met een aangepaste fiets wil je wel eens in een andere omgeving fietsen. Onze aanhangers voor duofietsen en driewielfietsen maken dat mogelijk. Wist je dat onze aanhangers tegelijkertijd plek bieden aan zowel een drie- als tweewieler? Zo heb je altijd maar ťťn auto en aanhanger nodig om samen op pad te kunnen.
www.care4more.nl

top

Zwemmen

Zwemkraag
Voor kinderen en volwassenen die willen leren zwemmen of door hun beperking niet of nauwelijks kunnen zwemmen bestaan 'veiligheids' zwemkragen.  Er zijn verschillende typen zwemkragen; voor op de rug of op de buik te zwemmen. Verder staan op de website nog meer zwemhulpen; zoals zwembandjes en zwemgordels.
www.sport-thieme.nl

Drijfhulpmiddelen
Op de website van Badim staan drijfhulpmiddelen voor het zwemmen of voor zwemles. Hier staan voorbeelden van zwemkragen, swimsafe, zwemring en zwemtrainer.
www.badim.nl

top

Weglopen/verdwalen

SOS Polsbandje met naam
De siliconen of rubberen polsbandje met naam en telefoonnummer zijn verkrijgbaar in 9 kleuren en 5 maten. Deze siliconen bandjes worden gegraveerd, dus de tekst kan er niet afslijten! De polsbandjes zijn geschikt vanaf het moment dat je kind gaat kruipen en de grootste maat is zelfs geschikt voor volwassenen.
www.koterkado.nl

Armbandje met naam en telefoonnummer
Een siliconen armbandje met bijvoorbeeld de naam van uw kindje en uw telefoonnummer erin gegraveerd. Stevig materiaal, dus langdurig te gebruiken. Handig voor op het strand, in een pretpark en op vakantie! Verkrijgbaar in 9 frisse kleuren en 7 maten. Ook voor volwassenen.
www.mijnarmbandje.nl

SOS-armbandje
Kleine kinderen of kinderen met een verstandelijke beperking, die niet of nauwelijke kunnen vertellen wie ze zijn, kunnen wel eens verdwalen of weglopen. Dat kan in de woonplaats, op het strand, op vakantie of in het buitenland. Hoe zorg je ervoor dat als iemand je kind vindt ze jou kunnen bereiken? Dat kan met het SOS-armbandje van redDog. Op het SOS-armbandje staat het telefoonnummer van kidSOS alarmcentrale en de unieke code van het polsbandje. KidSOS verbindt dan de beller door met het telefoonnummer van de ouder. "Je kunt namelijk zelf online instellen wie contactpersonen zijn in noodgevallen. kidSOS verbindt bellers automatisch, en op de door jou ingestelde volgorde, met deze contactpersonen. En je kunt je contactpersonen per vakantie of per uitje (gratis) wijzigen. kidSOS spreekt vijf talen (Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans), dus het werkt ook perfect in het buitenland." Voor de service moet je wel voor een klein bedrag (5 euro per jaar) een abonnement afsluiten.
www.reddog.nl

Spotter GPS
Een zeer gebruiksvriendelijke GPS tracker die door haar compacte formaat en lichtgewicht gemakkelijk meegedragen kan worden. U geeft de Spotter mee aan uw kind of legt deze in de auto, boot of scooter en u weet altijd de locatie. En bent u onderweg? Dan gebruikt u de gratis app voor de smartphone en tablet. Met de Spotter kunt u online locaties bekijken,  het is ook een SOS-alarm in geval van nood,  je kunt bellen met elkaar en veiligheidszones instellen.
www.spottergps.com

Wuzzi Alert
Wuzzi Alert is een mobiel alarm dat overal werkt, zowel binnen als buiten. Met ťťn druk op de knop staat u sociaal in contact met uw familie en mantelzorgers OF professioneel in contact met een zorgorganisatie of alarmcentrale. Hierbij is de actuele positie van u bekend en kan er op afstand met elkaar gesproken worden. Ook wordt Wuzzi Alert gebruikt om overal vindbaar te zijn of automatisch te alarmeren als u te ver weg gaat. Wuzzi Alert is zeer eenvoudig in gebruik en kent geen installatie.
www.wuzzialert.com

Vrijheid en veiligheid met de Zorgriem
De Zorgriem met locatiebepaling is speciaal ontwikkeld voor dwaalpatiŽnten. Het is een klein apparaatje met GPS zender die getraceerd kan worden. De persoon kan de Zorgriem eenvoudig bij zich dragen in broek- of jaszak, tas of om de riem. Met een unieke gebruikersnaam en wachtwoord kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week online inloggen en zo via de eigen computer, notebook of telefoon de drager van de riem terugvinden. De Zorgriem wordt veel gebruikt door mantelzorgers en zorgverleners in situaties voor dwaalcliŽnten met bijvoorbeeld Alzheimer of overige vormen van dementie. De Zorgriem kan ook geschikt zijn voor kinderen, senioren en overige beveiligingssituaties.
www.zorgriem.nl

top

Time Out ruimte

Time Out ruimte
Een Time-Out ruimte (of separeerruimte, prikkelarme ruimte) is een ruimte die aan een cliŽnt, met positieve benadering en de juiste psychologische begeleiding, een comfortabele en kalmerende omgeving kan bieden. Dankzij de speciale, zachte wand- en vloerbekleding biedt de Time-Out ruimte een veilige, tijdelijke omgeving voor mensen met gedragsproblemen of agressieve neigingen zonder deze te hoeven fixeren.
www.nenko.nl

top

Vliegtuigharnas

Vliegtuig harnas voor kinderen met een beperking
Een veilige zitplaats in het vliegtuig is voor alle passagiers belangrijk, maar voor kinderen met een lichamelijke beperking is dit vaak een extra zorg. Als een passagier bijvoorbeeld een slechte rompbalans heeft, moet hij ondersteund worden door een brace of een begeleider om goed rechtop in de vliegtuigstoel te blijven zitten. Het CARES harnas kan vliegen voor passagiers met een lichamelijke beperking veel comfortabeler en veiliger maken. Ook voor kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis kan het CARES harnas een fijn hulpmiddel zijn om ze rustig in de stoel te houden tijdens het opstijgen of landen.
www.kidstravelservice.nl

top

2de hands zorghulpmiddelen

EMB Nederland
Op de website van Ernstig Meervoudig Gehandicapten (EMB) Nederand kunnen particulieren een advertentie plaatsen bij de rubriek Vraag en Aanbod om 2de hands zorghulpmiddelen te verkopen.
www.embnederland.nl

Stichting 2e hands zorghulpmiddelen

Vaak belanden zorghulpmiddelen die niet meer gebruikt worden in kast of berging of op de stortplaats. Dit is zonde. Iemand kan hier nog plezier van hebben. In de winkel voor 2ehands zorghulpmiddelen worden gebruikte spullen verkocht. Ze worden geschonken of de stichting verkoopt de zorghulpmiddelen namens de eigenaar waarbij die 60% van de verkoopprijs ontvangt en de Stichting 40% (tenzij anders overeengekomen).
Plaats: Groesbeek 
www.2ehands-zorghulpmiddelen.nl

top