Motorische beperking

tips

Algemene informatie

Stichting Intermobiel
Op deze website kunnen jongeren met een lichamelijke beperking kennis en ervaringen met elkaar delen.
www.intermobiel.com

Als je kind het zelf niet kan
Dit boek gaat over kinderen met een motorische handicap ten gevolge van een hersenbeschadiging. Het is in de eerste plaats bedoeld voor ouders, terwijl ook beroepskrachten eruit kunnen begrijpen wat ouders van een motorisch gehandicapt kind bezighoudt. De schrijvers van het boek hebben jarenlange ervaring in het omgaan met deze kinderen.Als je kind het zelf niet kan is een combinatie tussen een leesboek en een naslagwerk. Er is informatie in te vinden over handicaps en er worden adviezen gegeven voor de meest voorkomende praktische problemen. Het zijn geen pasklare oplossingen maar keuzemogelijkheden en suggesties die voor ouders en kind de dagelijkse gang van zaken gemakkelijker maken.
-Titel: Als je kind het zelf niet kan
-Schrijver: A. Diesfeldt
-Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum
-Jaar van uitgave: 2001
-ISBN: 9031334219


top

Belangenverenigingen

Bosk
De Bosk was oorspronkelijk een vereniging van motorisch gehandicapten en hun ouders. Maar tegenwoordig heeft ze meerdere aandachtsgebieden erbij: zoals meervoudig gehandicapten en spraak- en taalstoornissen. De Bosk geeft informatie, adviseert, brengt lotgenotencontact tot stand en behartigt de belangen van mensen met een motorische handicap. Op de website vindt je informatie, nieuws, een rubriek vraag en aanbod en er is een forum.
www.bosk.nl

top

Magazines

Bosk Magazine; voor jou
De Bosk heeft een magazine voor jongeren met een motorische bepekerking. ‘BOSK Magazine; voor jou’ is een full colour lifestylemagazine met interviews, reportages, ervaringsverhalen en nieuws. Het magazine verschijnt twee keer per jaar. Onderwerpen als uitgaan, wonen, studeren, werken, vrije tijd en sporten komen aan bod in het magazine.
www.bosk.nl

Tijdschrift Veine
Het tijdschrift Veine richt zich op ouders van lichamelijk beperkte kinderen. Met de informatie in Veine willen we de zoektocht van deze ouders vereenvoudigen. De zoektocht naar medische informatie, therapiemogelijkheden, ondersteunende middelen en allerhande andere praktische zaken waar ouders tegenaan lopen. Het blad verschijnt 4 x per jaar.
www.veine.nl

top

Heupdysplasie en heupluxatie

Vereniging voor aangeboren heupafwijkingen
Op deze website vindt u alles over aangeboren heupdysplasie en heupluxatie, bij kinderen en volwassenen. Informatie over oorzaak, diagnose, behandeling, revalidatie en verzorging. Nieuwe ontwikkelingen in de orthopedie en andere zorg. Ervaringen van andere patiŽnten en ouders. Contact met lotgenoten, via het forum. Praktische service en diensten van de vereniging, zoals informatie en advies op maat, bijeenkomsten, informatie op papier en de verhuur van aangepaste wandelwagens en autostoeltjes.
www.heupafwijkingen.nl

Facebook groep: "Hipster Kids"
Op Facebook is een nieuwe Facebookgroep 'Hipster Kids' voor ouders van kinderen met heupdysplasie. Op deze Facebookgroep kunnen ouders advies, kleding en andere benodigdheden uitwisselen. De website is opgezet door ouders die zelf een kind hebben met een heupdysplasie om het netwerk van ouders en handige websites transparant te maken.
www.facebook.com/groups/122242617962433/

top

Toegankelijkheid

Ongehinderd.nl
Op de website ongehinderd.nl vind je info over toegankelijkheid en bruikbaarheid van gebouwen in Nederland en in het buitenland. Daarmee weet je heel makkelijk welke restaurants, hotels, wijkgebouwen, sportcentra, attracties en vakantiebestemmingen toegankelijk zijn. Rolstoeltoegankelijkheid, maar ook voorzieningen voor mensen met een visuele of gehoorbeperking.
De toegankelijkheidsinformatie op ongehinderd.nl is voor iedereen gratis beschikbaar. We zijn er voor en door iedereen. Want je kunt zelf ook meedoen. Via de knop “Toevoegen” op de website plaats je een locatie direct op de kaart. Ook als je niet op de hoogte bent van de nieuwste normen op het gebied van toegankelijkheid.
www.ongehinderd.nl

App: Ongehinderd
Iedereen wil spontaan kunnen genieten van zijn of haar vrije tijd. Maar hoe zie je welke locaties toegankelijk zijn voor jou? En hoe vind je belangrijke voorzieningen?
Ongehinderd zet zich in voor een toegankelijk Nederland voor mensen met een beperking. Hiervoor is de gratis Ongehinderd app ontwikkeld. Met deze app kan iedereen op ieder moment van de dag toegankelijke locaties vinden, maar ook zelf toevoegen en beoordelen. Het streven van de sociale onderneming is om meer locaties toegankelijk te maken. Daarom adviseren we gemeenten en ondernemers over het verbeteren van toegankelijkheid en het bieden van de juiste voorzieningen. Dit doen we door locaties te toetsen, knelpunten in kaart te brengen en door praktische verbeteradviezen te geven.
ongehinderd.nl

top