Snoezelen

tips

Algemene informatie

World Wide Snoezelen.com
Deze website heeft als doel om alle beschikbare informatie over snoezelen via deze site te verzamelen. Zodat als je iets zoekt over snoezelen je hier de informatie vindt of naar de juiste website wordt doorverwezen.
www.worldwidesnoezelen.com

Cluster 3: snoezelen
Op de website Leraar 24 kun je een video bekijken over snoezelen in de praktijk op een cluster 3 school. Verder staat er informatie over snoezelen op de website.
www.leraar24.nl/video/1712

Online museum 's Heerenloo
In het online museum ervaart u zelf in beeld, geluid en animatie hoe het leven van mensen met een verstandelijke beperking in 120 jaar tijd veranderd is. Zo komt het snoezelen in het museum aan bod, maar ook thema’s als integratie, dagbesteding en bijzonder onderwijs.
museum-sheerenloo.nl

top

Snoezelmateriaal

Budgetsnoezelen.nl
Op de website budgetsnoezelen.nl zijn snoezelmaterialen te vinden voor elk budget. Arnia Raats werkt als begeleidster van ernstig meervoudig beperkte kinderen.
www.budgetsnoezelen.nl

Bad en snoezel lichten
Deze leuke (bad) lampjes maken het douchen, baden en snoezelen wel heel leuk. Je kunt de lampjes gewoon met een zuignap aan je douche muur hangen, of in je lekkere warme bad hangen of in het water leggen. 1 Lamp kan al een heel bad kleuren! Natuurlijk kun je ze ook in je slaapkamer neerzetten. De lampjes worden per 3 stuks als set verkocht en werken op batterijen.
www.o-ft.nl

Blinkende schildpad
Dit blinkende schildpadje maakt het in bad gaan nog leuker ! Zodra hij in contact komt met water begint het lichtje te knipperen.
www.budgetsnoezelen.nl

Maanlicht kussen
Met een simpele aanraking breng je dit wit pluchen kussen tot leven of schakel je het uit. Met een verwijderbare hoes.
www.smabies.com"Voelbal" in diverse vormen
Budgetsnoezelen verkoopt voelballen in verschillende kleuren en verschillende taststructuren. Deze voelballen zijn van zacht natuurlijk rubber met een zacht pluizig laagje eroverheen. De ballen hebben verschillende uitdagende tast structuren waardoor iedere bal weer anders aanvoelt.
www.budgetsnoezelen.nl

S@M (Sens@bilities in Mind)
S@m geeft op deze website informatie over allerlie producten die je voor de ontwikkeling van de zintuigen zou kunnen gebruiken. Niet alleen waarvoor je ze gebruikt, maar ook waar je de snoezelmaterialen kunt kopen. Daarnaast ontwikkelen zij boeken voor kinderen die de ontwikkeling van de zintuigen stimuleren: de belevingsverhalen van Clowntje Rodie.
www.sensabilities.nl


Atelier Michel Koene
Michel Koene verkoopt o.a. aangepast spelmateriaal, snoezelmateriaal, buitenspeelgoed, etc.
www.michelkoene.nl


Nenko

Nenko verkoopt spel- en snoezelmateriaal, positioneringsproducten, soft play materiaal, speciale fietsen, buitenspelmateriaal en boxen.
www.nenko.nl


Barry Emons
Barry Emons verkoopt snoezelmateriaal, aangepast spelmateriaal, sensorische integratie materialen, etc.
www.barryemons.nl


Mara Creations
MARA-Creations levert "maatwerk" in o.a. snoezelmateriaal. Zo verkopen zij bijv. een voeldouche (zie foto). Verder verkopen ze blacklightkasten, spiegels etc.  
www.mara-creations.nl

The Sensory Shop

Op de website staat informatie over snoezelprodukten, snoezelkamers, snoezelbadkamers etc.
www.thesensoryshop.nl

Doekjes
Doekjes verkoopt speciaal speelgoed voor kinderen met een beperking. Ballonhoezen, labeldoekjes, voelzakjes, voelkussens etc.
www.doekjesvoorkids.nl

Findy's Toys
Findy's Toys verkoopt o.a. speelgoed om de zintuigen te prikkelen. Zoals bijv. de Knuffelbal en bijzondere nachtlichtjes.
findystoys.blogspot.nl


Lichtpaneel 
Dit ultra dunne lichtpaneel maakt gebruik van de nieuwste energiezuinige LED-strip-technologie. Hierdoor heb je een helder verlichte achtergrond. Werkt verrassend goed met transparante voorwerpen die op deze manier van onder goed verlicht worden. De panelen kunnen gemakkelijk worden gereinigd en zijn in verschillende soorten en uitvoeringen verkrijgbaar.
eelkevershuur.nl

Voelwand
Je kan natuurlijk je ogen dicht doen of een blinddoek gebruiken in een voelspelletje, toch voel je alles intensiever als je met je handen in de gaten gaat en je tastzin moet gebruiken om te raden wat iets is. Door de rits aan de achterkant is de voelzak te vullen met allerlei kleine dingen die jij er in wilt doen. Je kan de voelwand gebruiken in verschillende tastspelletjes, maar ook leuk om de communicatie te bevorderen. Zo kan een kind er iets uit halen waar hij dan iets over moet vertellen of het moet vertellen wat het voelt.
www.hetknuffelkontje.nl

Twinkeling Firefly Frog
Deze kikkerprins steelt menig hart met zijn zachte krekel geluidjes en vuurvlieg lichtjes. In zijn pootje zit een knopje waarmee je met één keer klikken de nachtelijke krekeltjes laat klinken en lichtjes in zijn buik beginnen op te lichten. Klik je nog een keer dan stoppen de krekels en hoor je een zachte rustgevende melodie. Wil je geen geluid, dan klik je nog een keer. In deze stand heb je slechts de vuurvliegjes die schijnen.
De Twinkeling Firefly Frog is één van de producten van het merk Cloud B. Dit merk staat bekend om zijn mooie babyknuffels die zorgen voor een goede nachtrust. Producten waar baby's en jonge kinderen heerlijk rustig van worden en heerlijk in slaap vallen. Ook ideaal voor onrustige kinderen of volwassenen om mee te snoezelen.
www.hetknuffelkontje.nl

Aquarium lamp
Deze lamp lijkt op een heus aquarium met rondzwemmende visjes. Vul het reservoir met water en je hebt je eigen aquarium met 3 rondzwemmende vissen. Dit model is voorzien van verlichting. Adapter wordt meegeleverd.
www.n-ft.nlParo de zeehond
Paro de zeehond is een sociale robot. Kriebel onder zijn keel en hij sluit zijn ogen. Knuffel hem en hij reageert tevreden. Praat tegen hem en hij reageert op de stem. Paro vrolijkt mensen op, stimuleert de communicatie en heeft een kalmerend effect. Paro is goed in te zetten bij mensen met dementie, meervoudige handicap, autisme en ook in de snoezelruimte.
www.focalmeditech.nl

Knuffeldoekjes
Kidzsupplies verkoopt verschillende merken knuffeldoekjes. De knuffeldoekjes hebben verschillende vormen; auto, paard, fee, olifant, etc. Het knuffeldoekje fee is van het merk Kathe Kruse. Het is gemaakt van 100% katoen en is circa 30 cm hoog.
www.kidzsupplies.nl


Sensorische knuffel
Deze sensorische knuffel prikkelt de zintuigen door de leuke diverse stofjes en lintjes. Het is dus super leuk om deze knuffel al voelend te ontdekken. Deze knuffels zijn daarnaast voorzien van een spiegel , squeaker en een rammelaar.
www.budgetsnoezelen.nl


top

Bellenblaas, verf, zand en knetterzeep

Aanraakbare bellenblaas
Deze speciale bellenblaas is sterker dan de gewone bellenblaas. De bellen die je hiermee blaast kun je in je hand houden zonder dat ze kapot gaan. Natuurlijk blijven de bellen niet voor eeuwig maar je kunt er toch heel leuk mee spelen.
www.n-ft.nl

UV/Blacklight bellenblaasvloeistof
Bij Glowspecialist verkopen ze UV/Blacklight bellenblaasvloeistof in 1 liter flessen. Bij normaal licht zie je gewone zeepbellen en bij UV licht geven ze een GLOW effect. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.
www.glowspecialist.nl


Knetterzeep
Knetterzeep Fruity heeft een lekker frisse appel-peer geur. Het is handzeep in schuimvorm die begint te knetteren op het moment dat je het in de handen wrijft. Er is geen water bij nodig. Ook leuk voor prikkeling van de zintuigen voor mensen met een (ernstige) verstandelijke beperking.
www.knetterzeep.nl

Happy Senso: geurneutrale knetterzeep
Happy Senso is een nieuwe variant op het populaire Knetterzeep. Het is een gel met multisensorische eigenschappen. Het is te horen, te voelen en te zien. Het knettert, het bubbelt op je hand. Ook heeft het een verkoelend effect op de huid. Voor sommige (hooggevoelige) kinderen is geur net te veel prikkeling. Happy Senso is geurneutraal en daardoor net even iets milder in prikkeling en een goed product om prikkelstimulering te starten. De intensiteit kan gevarieerd worden door het op verschillende manieren toe te passen. Een fantastisch product voor sensorische stimulering.
Happy Senso en Knetterzeep worden zeer gewaardeerd door ergotherapeuten, fysiotherapeuten, SI-therapeuten, oefentherapeuten en logopedisten.
De bus heeft een volume van 300 ml en is hypoallergeen, parabeenvrij en geurneutraal.
www.hetknuffelkontje.nl

Kneedzeep
Met kneepzeep kun je heerlijk creatief zijn, vrolijke figuurtjes maken om vervolgens lekker je handen mee schoon te maken. In een verpakking Kneepzeep zitten drie gekleurde stukjes kneedzeep. Ideaal om bij elke wasbak een stukje neer te leggen en zo kinderen te stimuleren om vaker de handen te wassen. Kneedzeep is ook erg leuk in sensorisch spel / messy play en onderzoekend spel. Voor kinderen die extra prikkels nodig hebben, is kneepzeep ook erg leuk. Het geurt, het kleurt en je kan er mee spelen, kneden en voelen.
Kneedzeep is glutenvrij, gekleurd met levensmiddelenkleuren, bevat geen conserveringsmiddelen en is zeer goed door de huid te verdragen.
www.hetknuffelkontje.nl

Sensorische verf 
Sensopatische vingerverf op waterbasis met elk een aparte textuur. Verven, zien en voelen: een unieke kleurbeleving die de handmotoriek en de tastzin bevordert. Ook zeer geschikt voor blinden en slechtzienden. De verf is verkrijgbaar in de kleuren: geel, rood, blauw, groen, wit en zwart.
www.smabies.com

Angel Sand
Angel Sand is perfect voelmateriaal in 5 verschillende kleuren! Het is speciaal gefabriceerd zand waarmee binnenshuis gespeeld kan worden. Het zand is super zacht en er is weinig kracht nodig om er mee te spelen. Het is te vergelijken met de zachtheid van scheerschuim. Het is niet giftig, antibacterieel en droogt niet uit. Vanaf half oktober is het verkrijgbaar in de webwinkel van Budgetsnoezelen.
www.budgetsnoezelen.nl

Kinetic Zand
Kinetic Zand is een nieuw en spannend materiaal om lekker mee te bouwen en te spelen. Het zand heeft iets magisch. Het is voelt erg apart, een beetje als nat zand dat door je vingers glijdt. Je moet er gewoon mee blijven spelen! Het mooie van dit magische zand is dat je handen mooi schoon en droog blijven. Kinetic Zand bevat 98% super schoon zand en 2% niet-toxisch bindmiddel. Het zand zal nooit uitdrogen en plakt alleen aan zichzelf, waardoor alle oppervlakken helemaal schoon blijven. Je hebt dus geen last van allemaal losse korrels zand.
Het zand is zeer hygiënisch en veilig. Het bevat geen vocht en is daardoor anti-bacterieel. Het is ook geheel glutenvrij. Het Kinetic Zand voelt heerlijk aan, kinderen die zeer sensorisch ingesteld zijn zullen dit zand echt geweldig vinden.
www.knuffelkontje.nl

top

Spiegels

Draaispiegel
Barry Emons verkoopt een draaispiegel (zie foto). Daarnaast verkopen ze ook slagvaste spiegels in verschillende formaten.
www.barryemons.nl


Lichtgewicht spiegel
Onbreekbare en lichtgewicht spiegel voor kinderen. Gemakkelijk vast te pakken door de stevige handgrepen. De omlijsting is uitgevoerd in lichtgewicht foam. Afmetingen geheel: 455 x 245 x 30mm. Afmetingen spiegel:240 x 138mm.
eelkeverschuur.nl

Spiegeltafel
MARA-Creations verkooopt een spiegeltafel (zie foto) waarvan het onderstel en het raamwerk van massief beukenhout is.
www.mara-creations.nl


Grote gekleurde spiegel van veiligheidsglas
Deze grote spiegel van 112 x 62,6 cm is zowel horizontaal als verticaal te plaatsen. Met de spiegel kun je kinderen stimuleren om zichzelf te ontdekken. De spiegels zijn eenvoudig te plaatsen en kunnen met schroeven op alle gladde oppervlakken worden bevestigd. De spiegel is in verschillende kleuren te verkrijgen.
nl.wesco-eshop.be

Wonderspiegel met zachte omranding
De Wonderspiegel is een acryl spiegel met een zachte omranding. Verkrijgbaar in een reeks aan kleuren - van wit/crème, maar ook in felle kleuren. Afmeting : ongeveer 90x 90 cm.
www.nenko.nl

Spiegelbomen
Mooi gevormde spiegels in de vorm van drie verschillende bomen. Zowel binnen als buiten te gebruiken. Heel geschikt voor sensorische integratie therapie, de borden kunnen gebruikt worden met scheerschuim of met speciale markers. Hang je zo op in een kleine(therapie) ruimte dan geeft het een extra gevoel van licht en ruimte. Hang ze lager op zodat de kleuters zichzelf kunnen bekijken in de spiegels. Gemakkelijk schoon te vegen.
eelkeverschuur.nl

top

Lampen

Wandlamp - Little Balloon Red
Dit wandlampje is geschikt voor elke kinderkamer of slaapkamer. Het sprookjesachtig fonkelen van de kleurige lichtjes geeft je kind de rust om te doezelen en snoezelen voor het slapen gaan. Na circa 15 minuten dooft het lampje vanzelf uit. Bediening met een drukknop. Werkt op 4 AA - penlite batterijen. Deze lamp is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ook zijn er wandlampen in de vorm van een hart of een wolk verkrijgbaar.
www.kinderlampen.nl

Kinderlampen
Woo'z sterrenhemels: “Sereniteit met een tikkeltje magie” Deze kinderkamerlampen geven een kind de rust om in te slapen, te dromen, te doezelen en zich te verwonderen. Het sprookjesachtige fonkelen vormt een prachtige sterrenhemel met twinkelende sterretjes. Heerlijk om in weg te dromen!
www.kinderlampen.nl

top

Blacklightkasten

Onderwaterwereld
Michel Koene verkoopt o.a. snoezelmateriaal zoals deze blacklight kast (zie foto). Blacklightkasten kunnen met verschillende thema's en in diverse afmetingen worden geleverd.
www.michelkoene.nl

Blacklight box
Barry Emons verkoopt o.a. snoezelmateriaal zoals de blacklight box. Een draagbare versie van het aquarium. De box is voorzien van een uitschuifbare voorplaat, zodat veranderingen naar eigen idee kunnen worden aangebracht. Aan het roterend motortje bovenin de kast kunnen allerlei materialen bevestigd worden.
www.barryemons.nl

top

Projectors

Snoezelprojector
Met deze projector (Alecto BC-120) kun je een eigen snoezelruimte thuis creëren bijv. in een slaapkamer of in de badkamer. Het is een projector die (verwisselbare) dia’s op muur of plafond projecteert samen met verschillende muziekjes. Er zijn 4 thema’s: dieren, cijfers & letters, vervoer (auto, boot, trein, vliegtuig etc.) en hemel (zon, maan en sterren).
www.alecto.nl

Sterrenprojector en knuffel
Mannekijn verkoopt een knuffel in de vorm van een schildpad. De schildpad is niet alleen een knuffel maar kan ook een sterrenhemel projecteren in het blauw, in het groen en in het geel. Daarnaast verkopen ze nog veel meer sterenhemel lampjes en projectoren.
www.mannekijn.nl


Onderwaterlicht Octopus
Laat u zich door het onderwater licht van de Octopus, op een fantastische reis onder de blauwe golven meenemen. Langzaam verplaatsen de fluwelig zachte golven over de muren en het plafond. Dit brengt rust en ontspanning. Voor slaapkamer of snoezelruimte. Het lampje schakelt automatisch uit na 30 minuten en werkt op 3 AA/LR6 batterijen.
findystoys.blogspot.nl

Discolamp
Deze lamp produceert talloze draaiende patronen in de kleuren rood, groen en blauw. Met de LED effect tover je simpel elke ruimte om in een discotheek! Je draait het licht effect in een bestaande lamp fitting (E27). Klik de schakelaar aan om de gewenste disco atmosfeer te creëren. De geoptimaliseerde lenzen zorgen voor talloze lichtstalen en verspreiding door gehele ruimte. Kan ook gebruikt worden bij het snoezelen.
www.bol.com

Tranquil Frog
De Tranquil Frog is een van de producten van Cloud B product dat zowel licht als geluid combineert in één zachte knuffel. Dankzij het onderwater-lichteffect van deze innovatieve kikker heb je het idee dat je heerlijk aan het strand zit. Vanuit het schild van de kikker wordt er een magisch onderwaterwereld op het plafond geprojecteerd, met een zachte golfbeweging. Het schild gloeit in een ontspannende groenblauwe kleur. De kikker kan 2 rustgevende melodieën afspelen, namelijk een rustige melodie en het geluid van oceaangolven.
www.hetknuffelkontje.nl

Projectors en projectwielen
Kleurig wiel met wat zich afspeelt op het platteland. Plaats het wiel in de zijkant van de Space Projector en gebruik de scherpstelring op de projector om het beeld scherp te stellen. Het wiel draait binnen de projector en creëert een continu draaiend beeld op de muur of het plafond. Maximaal beeld van 1,5 meter diameter.
De keuze van effectwielen en vloeistofwielen zijn van essentieel belang in de snoezelruimte. De simpele veranderingen van kleur bij vloeistofwielen of de leuke afbeeldingen op de effectwielen vragen meteen de aandacht. Er wordt steeds maar een deel van het wiel geprojecteerd voor een verrassend effect. Een wielmotor is nodig om de effectwielen rond te laten draaien.
www.nenko.nl

top

Voelkussens en doeken

Voelring
Doekjes verkoopt voelringen en voelkussens. De voelring (zie foto) is gemaakt van verschillende stofjes, zodat de tast gestimuleerd wordt en bevat ook diverse labeltjes om aan te voelen.
www.doekjesvoorkids.nl

Knuffelkussen
Omhelsbaar, kleurrijk en zacht kussen met ontwikkelingsactiviteiten. Elk afneembaar lieveheersbeestje stimuleert en bevordert verschillende vaardigheden. Leuk ontwerp met leuke geluiden. Visueel, auditief en vibrerend. Met klittenbandbevestiging en een veilig spiegeltje voor extra visuele aantrekkingskracht. Buitenkant is afwasbaar. Afmeting : 30 cm diameter.
www.bibbi4you.nl

Belevingskussen
Naomi FT verkoopt grote en zachte belevingskussens met verschillende voel belevingen. Ervaar de fluweelzachte stoffen en de ietsje ruwere stoffen. Heerlijk friemelen, knuffelen en spelen. Naomi FT maakt ook voelkussens, voelkubussen, voeldekens of voelborden op maat.
www.n-ft.nl

Findy's Toys
Findy's Toys verkoopt o.a. de Knuffelbal om de zintuigen te prikkelen. Knuffelballen zijn lekker zachte ballen die je kunt knuffelen doordat je je armen er doorheen kan doen. Deze ballen zijn zeer geliefd bij kinderen met een beperking. Maar eigenlijk vinden alle kinderen de ballen geweldig. De bal is gemaakt van fleece en gevuld met synthetisch vulmateriaal. In één van de sigmenten zit een belletje.
findystoys.blogspot.nl

Voeldoek
Doekjes verkoopt ook voeldoeken. Deze voeldoeken zijn zeer geschikt voor kinderen met een handicap, die graag "friemelen". Door de verschillende structuren van de stoffen is er altijd iets te voelen: ruw, glad, pluizig enz. Ook zijn er aan de zijkanten labeltjes bevestigd. De voeldoek heeft een afmeting van 35 x 35 cm.
www.doekjesvoorkids.nl

Labeldoek met kraak
Labeldoekjes van verschillende stofjes en labeltjes met kraakfolie. Een voeldoek (30 x 30 cm) dat gebruikt wordt om mee te knuffelen en te ontdekken hoe verschillende stofjes voelen.
www.n-ft.nl


Speelgoed voor gehandicapt kind
Marjo Speelgoed verkoopt in de webwinkel aangepast speelgoed voor gehandicapt kinderen; zowel fysieke als visuele handicaps.
Zoals stoffen kookset (blz.3), stoffen high tea set (blz. 4), stoffen tandartsset, houten puzzels, handpoppen, speelpoppen, sorteerplaten, etc.
www.marjospeelgoed.nl

Voelblok
Een vrolijk en zacht voelblok met verschillende voel belevingen. Ervaar de fluweelzachte stoffen en de ietsje ruwere stoffen. Heerlijk friemelen, knuffelen en spelen met deze vrolijk gekleurde kubus.
N-ft maakt ook een voelkubus, een voelkussen, een voeldeken of een voelbord op bestelling.
www.n-ft.nl

Sensorische wanten
De sensorische wanten kun je voor verschillende doelen gebruiken:
-om overgevoeligheid van bepaalde plekken op het lichaam te verminderen.
-om over de armen, rug, gezicht en hals te wrijven voor een geweldige zintuiglijke training.
-als er een noodzaak is om te kalmeren, te ontspannen of lekker te snoezelen.
-wanneer kinderen veel krabben of de handen veel in de mond doen, zou je de sensorische wanten aan kunnen doen. Ze vinden fuzzy zee-achtige tentakels geweldig, omdat ze super-soft zijn. Ook zal het de kinderen afleiden van het krassen of bijten.
De wanten zijn alleen aan de oppervlakte te reinigen.
www.hetknuffelkontje.nl

Snoezelbuis
Een buis of een pijp, gemaakt van diverse verschillende soorten stoffen. De buis kan met een rits geopend worden, waarna een houten bal in de buis gestopt wordt. Na het sluiten van de stoffen buis, kan de houten bal vervolgens van buitenaf door de buis begeleid worden.
www.spelplus.nl

top

Wiegen / schommelen

Wieg-elementen
Barry Emons verkoopt Wieg-elementen, gebogen houten houders waar je een rosltoel op kunt plaatsen. Als de rosltoel op de wieg-elementen staat kun je een persoon in de rolstoel wiegen/schommelen terwijl je ernaast in een stoel zit.
www.barryemons.nl

top

Ruiken

Geurkaarten multifrutti
Een grote sleutelhanger-ring met maar liefst 10 kaarten er aan met verschillende vrolijke plaatjes. Maar, dat is niet alleen voor het oog leuk, ook de neus zal veel plezier beleven aan deze kaarten, want... ze geven heerlijke geurtjes af. Echt waar! Je kind kan zo de geuren van verschillende producten herkennen en ontdekken. Een klein beetje eroverheen wrijven en de geur komt tot leven. Elk kaartje heeft een verschillende geur, passend bij het plaatje: framboos, sinaasappel, aardbei, ananas, citroen, appel, banaan, kers, kiwi en kokosnoot.
www.toys42hands.nl

top

Trillen

Senseez trilkussen
Dit kleurrijke en vrolijk ogende trilkussen geeft een zacht gevoel wanneer ze wordt ingedrukt of wanneer er op gezeten wordt.
De kussens van Senseez helpen het lichaam te kalmeren, ontspannen en tot rust te komen.
Op de foto is het kussen octopus te zien. Verder is het trilkussen ook verkrijgbaar in de variant van koe en schildpad.
chewigem.educatora.nl

top

Muziek

Snoezel CD The Coral Reef
Rustige en ontspannende CD, goed te gebruiken bij het snoezelen. Er zijn nog meer snoezel CD's te koop met andere thema's.
www.budgetsnoezelen.nlDrijvende bluetooth bad speaker
Deze Floating Speaker heeft geen draden en maakt verbinding via Bluetooth met apparaten, zoals telefoons, tablets en laptops! Het is oplaadbaar via USB en ongeveer 3 tot 4 uur te gebruiken. Deze Floating Speaker is te gebruiken in bad.of probeer de drijvende speaker in het zwembad!
www.budgetsnoezelen.nl

top

Raamstikkers

Raamstickers
Kidzspupplies verkoopt raamstickers met motieven van piraten, dinosauriers, bloemen, kerst, vogels, bloesem, etc. Makkelijk op je raam aan te brengen, maar ook makkelijk te verwijderen. De stickers zitten op 2 vellen van 20 bij 30 cm. Je kunt zelf de mooiste creaties maken.
Daarnaast verkopen ze o.a. ook muurstickers.
www.kidzsupplies.nl


top

Watersnoezelen

Lichtgevende en zingende badeend
Rompa verkoopt een lichtgevende zingende badeend. Zet de eend in het water of geef haar een tik en ze licht op en zingt bekende deuntjes.
www.rompasnoezelen.nl

top

Boeken

Het grote Snoezelboek
Het boek vertelt over het ontstaan van het snoezelen, wat snoezelen precies is, "een gestructureerd stappenplan voor een snoezelmoment, de architectuur van een snoezelruimte, de begeleidingstaak van de begeleiders, de sfeerschepping en meer dan 100 zelf te maken snoezelvoorwerpen".
Titel: Het grote snoezelboek
Auteur: Joep Derie en Ronny Vanoosthuyse
Uitgeverij: Abimo uitgeverij
ISBN:109059322959
Jaar van uit
gave: 2008

Boek: Muziek en snoezelen
Wat is snoezelen en wat is het doel van deze activiteit? Welke rol speelt muziek binnen het snoezelen? Hoe vind je zélf afgestemde “snoezelmuziek”? Hoe kun je zélf muziek maken bij een snoezelactiviteit? Dat alles wordt op een eenvoudige, praktische en enthousiaste wijze beschreven in het boekje “Muziek en Snoezelen”. In het boekje zijn 7 zogenaamde “snuffelthema’s” uitgewerkt, die een verfrissende bron van inspiratie en een praktische kapstok vormen voor iedereen die snoezelen als een kwalitatieve activiteit wil aanbieden. “Muziek en Snoezelen” is helder, laagdrempelig en direct toepasbaar op de werkvloer.
Het is een praktisch boekje voor iedereen die snoezelen als een kwalitatieve activiteit wil aanbieden.
-Titel: Muziek en snoezelen
-Ondertitel: Adviezen en ideeën voor activiteitenbegeleiders in de zorg aan mensen met een zeer ernstige verstandelijke beperking
-Auteur: Jacqueline van Koolwijk
-Uitgever:J. van Koolwijk
-Jaar van uitgave: 2008
-ISBN: 9789081347013


top

DVD's

DVD snoezelen: Fenomena
Fenomena is een serie van DVD-programma’s voor mensen met een matige of ernstige verstandelijke beperking. Met behulp van kleuren, vormen, beweging en geluid krijgt het medium televisie een plaats in de belevingswereld van deze doelgroep. Fenomena is een vorm van snoezelen op het televisiescherm. De vierde Fenomena-DVD is speciaal gemaakt voor slechtziende kinderen. Het voleldige pakket bevat ook onze nieuwste KerstFenomena.
www.klosmedia.nl

top


Snoezelcentra

De snoezelbus komt bij u thuis
Stichting de Snoezelbus beheert een stadsbus welke is omgebouwd tot een volwaardige snoezelruimte. U hoeft daar dus niet voor te reizen, want de Snoezelbus parkeert gewoon voor uw huis. Geen stress van een reis, gewoon de voordeur uit en de bus in.
Zowel particulieren als instellingen kunnen de bus reserveren voor een uur, dagdeel of dag.
www.stichtingdesnoezelbus.nl

Snoezelen bij de Hartenberg 's Heerenloo

Snoezelen bij de Hartenberg enorme ballenbaden, heerlijke waterbedden, bubbelbuizen, prachtige licht- en geluidseffecten, allerlei voelmateriaal.
-Adres:Apeldoornseweg 60 te Wekerom
-Verhuur: Ma t/m vr 12.00-13.30, na 16.00 uur en in het weekend.
-E-mail: ad.verheul@sheerenloo.nl

Snoezeltheater Droomdal 's Heerenloo
In het Snoezel theater Droomdal in Noordwijk kunt u de wereld van het snoezelen combineren met een dagje uit. Droomdal ligt namelijk aan de voet van de duinen aan de Noordzeekust. En op het terrein is een restaurant dat voor iedereen toegankelijk is. Droomdal is te bezoeken door particulieren en instellingen. Het maximum aantal personen per reservering bedraagt 8. Dit is inclusief begeleiding.
-Doelgroep: mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking
-Adres: Giraffelaan 2 (terrein Willem v.d. Bergh) te Noordwijk
www.droomdal.nl

Snoezeltheek D.W.R.P.
De Snoezeltheek verhuurt 2 snoezelruimten waarvan 1 voor MCG kinderen/volwassenen. Deze laatste ruimte is ingericht met o.a. een trilwaterbed, een bubbelbuis met water, een vloeistofprojector, verschillende soorten muziek, een blacklight aquarium en een watermuur.
Daarnaast is er de mogelijkheid voor het uitproberen en lenen van aangepast speelgoed. Eventueel kunt u dit speelgoed via de snoezeltheek aanschaffen.
Het adres: Terschellingstraat 2-6 | 1181 HK Amstelveen | Tel: 020 - 646 25 82
www.snoezeltheek.nl

Het Snoezelrijk
Het Snoezelrijk is een inititatief van Ilse Achterberg. Je kunt hier terecht om met je kind te gaan snoezelen voor een uurtje of langer alle dagen van de week. De snoezelruimte is een sensorische belevingsruimte waarin het thema van de 4 jaargetijden is verwerkt. U kunt vooraf telefonisch of via de mail reserveren.
-Doelgroep: mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking
-Adres: Dammerweg 4a | 1383 HT  Weesp | Tel: 0294 - 25 73 32

www.hetsnoezelrijk.nl

Snoezelarrangementen
-Een ochtend, middag of avond snoezelen? Dat kan in de snoezelruimte van Hotel Spelderholt van maar liefst 70 m2. Door middel van rustgevende muziek, gedempt licht en zachte meubels worden alle zintuigen geprikkeld om te ontspannen.
-
Het snoezel- en zwemarrangement bestaat uit een dagdeel snoezelen, een dagdeel zwemmen en een uitgebreid lunchbuffet in het restaurant. Het arrangement start om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur waarbij je (op basis van beschikbaarheid) kan aangeven met welke activiteit je wilt starten.
Plaats: Beekbergen
www.parcspelderholt.nl

top