Websites

tips

Startpagina's

Gehandicapten
Een startpagina voor informatie over en voor gehandicapten.
gehandicapten.startpagina.nl

Gehandicapten-kind
Een startpagina voor informatie over en voor gehandicapte kinderen of ouders en andere familieleden van mindervalide kinderen of jeugdigen met een handicap.
gehandicapten-kind.startpagina.nl

top

Persoonlijke websites

Kenniskoffer van een medewerker van Kentalis
Een veelgehoorde klacht van ouders / verzorgers en begeleiders van kinderen met een handicap is dat het zo moeilijk is om informatie te vinden. Informatie over regelgeving, hulpmiddelen, communicatiemogelijkheden, verzekeringen, kortom alles wat het leven van kind en ouder / begeleider iets makkelijker kan maken. Op deze YURLS-pagina probeert een medewerker van Kentalis hierin tegemoet te komen.
oc_kentalis.yurls.net

top

Weblogs

Rett Syndroom

Marilou's dagboek
Op deze website staat het dagboek van Marilou Wiertz. Zij is een meisje van 13 jaar met het Rett syndroom.
marilouwiertznl.wordpress.com


Meervoudige handicap

Weblog van Jip van den Enden
Jip van den Enden, geboren in 2009, is spastisch, bijna blind en heeft epilepsie (MIE). Het is niet bekend op welk niveau hij geestelijk functioneert, maar zeer waarschijnlijk is hij ernstig mentaal geretardeerd. Jip heeft geen romp-hoofd-stabiliteit en is dus helemaal slap, waardoor hij het grootste deel van de dag ligt en alleen met ondersteuning in een speciale stoel kan zitten. Zijn ouders houden een weblog over zijn belevenissen.
www.jipvandenenden.nl

Spastischkind.nl
Tekstschrijfster Elise van der Velde blogt en twittert over haar spastische oudste zoon, over haar twee net iets beter gelukte kinderen en over Mr. Copy. Geen huisdieren, dat moest er nog bijkomen.
www.spastischkind.nl

Weblog: Karen Mee over een leven op wielen
Karen Mee is moeder van een dochter met cerebrale parese en hersenbeschadiging door zuurstofgebrek. Op deze blog schrijft ze over wat ze zoal meemaakt in het dagelijks leven. Daardoor hoopt ze anderen een kijkje te kunnen geven in een leven dat behoorlijk be´nvloed wordt door een stel wielen.
karenmee.wordpress.com


Verstandelijke beperking

Blog: De wereld van Janneke
Janneke Thissen is logopedist en werk sinds 6 jaar met kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Op dit moment reist ze door Zuid Amerika en doet ze vrijwilligerswerk in Chili door belevingsactiviteiten en BIM (Beleven in Muziek) aan te bieden bij EMB kinderen. 
Ze heeft haar eigen inspiratieblog met belevingsactiviteiten, speciaal voor kinderen met een verstandelijke beperking. In deze blog heeft ze gekozen om het visuele beeld centraal te laten staan.
www.jannekethissen.nl

top